Scottedoktor.dk

 

Scottedoktor.dk

en varm hjælp, i en kold tid

Scottedoktor.dk

 

 

Scottedoktor.dk er din vej til service når du har tid.

 

Scottedoktor.dk har

æ knowhow, også i weekenden.

 

Scottedoktor.dk hjælper alle lige gyldigt hvor du har købt dit fyr

 

Scottedoktor.dk er specialister i scotte, woody, bio 18, kl2, mm

 

Scottedoktor.dk her betaler du kun for den tid der bliver brugt

 

Styringen i Biomax, Bio 18 samt BB14 er næsten ens.

 

Biomax 16 + 30

 

Biomax er et rimeligt simpelt fyr at fejlfinde på. Der er nogle ganske få ting at du skal være opmærksom på og så kører biomax fyret yderst problemfrit.

Herunder vil jeg kort beskrive hvad den enkelte fejlmelding betyder og hvad du skal gøre for at udbedre det. Bemærk at dette kun er en vejledning og naturligvis ikke kan bruges uden at tilpasse indstillingerne i hvert enkelt tilfælde.

Har du problemer med dit fyr bør du som udgangspunkt altid henvende dig i butikken hvor du har købt den da der i din købspris naturligvis også medfølger en hvis del gratis service.

 

Fejlmælding reset:

 

Er der en fejlmelding resettes denne hved at trykke på knappen D

 

Skjult menu (montøropsætning) samt normal menu:

 

Du kommer ind i montør opsætning ved at trykke på knappen P og holde den inde til menuen fremkommer. Du skifter rundt i menuerne med knappen (både montør menu samt alm menu) ændre dataene med pil op og ned, gemmer dataene med et tryk på P, Og forlader menuen ved at trykke på knappan D

 

Dette skal du være særlig opmærksom på:

 

Brændsel: Parameteret er det der bestemmer hvor stor fyret skal være. som udgangspunkt så skal parameteret stå så lavt så muligt. Når du kigger på displayet visning af ydelse, så skal den helst vise mellem 50 og 100 %, for at fyret kører optimalt. Ydelsen afspejler % delen af den mængde at du har stillet brændsel til. Altså står brændsel på 2.00 og fyret viser 50%, vil fyret bruge det sammen som hvis brændsel står på 1.00 og ydelsen står på 100%.

For at få den optimale forbrænding så skal brændsel stå så lavt så muligt, for at styringen har så mange modulerende trin så muligt at køre i og derved give en bedre forbrænding.

 

Askens farve:

 

Askens farve er meget, meget vigtig på en biomax. Normalt anbefaler vi at farven er kaffegrumsfarvet, men på Biomax anbefaler vi at du tilsætter lidt mere luft så farven bliver lysegrå. Grunden til det, er at soder forbrændingen, kan den smuld der altid er i nedfaldsrøret blive klæbrig, og efterfølgende kan faldrøret stoppe til, gear og motor på sneglen kan tage skade.

Du ændre din luft mængde på parameteret Luftmin og Luftmax som du finder i Montør indstillinger. Husk at man kun ændre parameterne lidt af gangen, fx. luft min +1 og luft max +2-3.

 

Manglende opstart:

 

Der er nogen som har lidt problemer med at fyret melder fejloptænding. Dette løses som ofte nemt. Der sidder en el-tænder i som kan være defekt. Dette undersøges nemt, ved at stikke hånden ned i risten under opstart (efter nogen tid) og mærke om der kommer var luft ud.

Er det iorden, og der stadig ikke kommer ild, den det være at optændingsparameterne ikke står optimalt.

 

De ændringer vi hos Scottedoktor.dk anbefaler, er at følgende:

De stænger (tabulatorer) der sidder i røgafgangsrørene fjernes. I manualen beskrives det at man kan fjerne nogle af den, men vore erfaringer viser at fyret kører meget mere problemfrit hvis de alle er fjernet, især hvis der er monteret rensesæt (tilbehør som iøvrigt er rigtigt smart)

Startbrændsel hæves til 30-35 (bruger menu)

Tændvarmeeff. hæves til 100% (Montør instillinger)

Tændluft hæves til 9-10 (Montør instillinger)

RøgstartTemp. sænkes til 5 (Montør instillinger)

 

Vi hos Scottedoktor.dk anbefaler naturligvis at du læser manualen igennem, og især området "kom godt igang" før du starter fyret op

 

Fejl og retninger:

 

Blæser kører ikke, eller langsomt: Stikket under brænderen sidder ikke ordenligt i. Tag stikket ud, og monter stikket igen (evt. flere gange)

 

Alarm tilbagebrand: Føler ved faldrør defekt, eller dårlig forbindelse i stik. Gør som ovenfor, virker dette ikke kortsluttes følerne. Virker det så købes en ny føler. KØR IKKE MED FYRET FØR EN NY FØLER ER MONTERET.

 

Overkog: fyret har haft en kedeltemperatur over 90 grader og overkogningssikringen har slået fra, og strømmen er gået. Skru den lille sorte hætte af, ved siden af styringen, og genindkoble kontakten. For at dette ikke skal se igen, sættes "brændsel" ned til et mere passende nivau så pausefyring undgåes.

 

Sneglen kører ikke piller op: sneglemax står for lavt, der er måske for meget smuld i pillerne.

Du kan forsøge med at "smøre" sneglen indvendigt med lidt rapsolie. skift evt. piller til et andet fabrikat. Vælg nogle fornuftige piller. De skal være sådan at de kan bides over med tænderne, og stadig uden at munden bliver fyldt med smuld. Det er samme arbejdsgang som sneglen har. Er pillerne så hårde at du ikke kan bide dem over kan sneglen heller ikke køre dem over, med evt. skade på snegl, gear og motor tilfølge, og er de for bløde kværnes de til smuld, med pakning i sneglen, dårlig forbrænding, og skade på motor og gear tilfølge.

 

Scottedoktor.dk lagerfører EL-Tænder, blæser, gear motor, styring, trykplade. Bemærk at reservedele kun kan afhentes (sendes ikke) ellers henviser vi til VVS-Eksperten eller VVS-Grossisten.

 

Du kan også tage en tur på hjemmesiden biomax.dk, her finder du bla. prøvningsattest samt komplet reservedels oversigt

 

 

 

Scottedoktor.dk

7100 Vejle

kontakt@scottedoktor.dk

 

 

 

 

 

 

Scottedoktor.dk

 

 

Vi har tid, når du har tid